WOUTER KIK

Chef-kok

Geboren in Bruinisse op een boerderij, nu gesetteld in Goes. “Ik heb hier mijn plek gevonden. Met veel trots, drijfveer, creativiteit en inspiratie, samen met Jean Luc, Restaurant Codium geopend. Door de jaren heen heb ik mijn eigen kookstijl ontwikkeld. Ik word geïnspireerd door de vele Zeeuwse geuren en smaken. Deze combineer ik met smaken uit andere landen, om zo tot de mooiste gerechten te komen met veel kleur en diepgang. Ik heb altijd geweten dat ik mijn eigen restaurant zou openen in Zeeland, maar dan wel in een stad als Goes. Het is gelegen op de Vlasmarkt, een rustig plein midden in de stad. Restaurant Codium symboliseert de mooie keuken uit Zeeland, maar vanwege het bruisende karakter, zou het ook zo in Londen kunnen staan.”

Wouter werkte de laatste jaren als keukenchef bij de Kromme Watergang**. Daarvoor was hij met zijn 21 jaar één van de jongste chefs van Nederland, van het zeer gewaardeerde restaurant de Vierbannen. Ook was hij o.a. werkzaam bij restaurants als Manoir Restaurant Inter Scaldes***, Nolet het Reymerswale*, The Gallery Restaurant in Reykjavik en de Vluchthaven.

JEAN LUC ETIENNE

Maître-Sommelier​

Ons creatieve brein achter het wijn-spijs verhaal, dat is Jean Luc. Niet alleen wijn, maar ook Zeeland heeft zijn hart veroverd. Jean Luc ruilde Den Haag in voor Zeeland, om samen met Wouter, Restaurant Codium te openen.

“Door middel van veel kennis, ervaring, creativiteit en passie, combineer ik mooie wijnen bij de gerechten. Authenticiteit, respect voor de natuur en prijs-kwaliteit zijn belangrijke voorwaarden bij het selecteren van de wijnen. Veel wijnen wisselen met de seizoenen mee. Sommige wijnen uit onze selectie beschouw ik als de beste ter wereld”.

De laatste jaren werkte hij als restaurantmanager en sommelier bij restaurant Parkheuvel** in Rotterdam. Zijn ervaring als sommelier is groot. Enkele mooie namen van restaurants waar hij nog meer werkzaam was als maître-sommelier zijn FG Restaurant**, De Vierbannen, &Samhoud Places**, Restaurant Hotel Savelberg*en Restaurant Latour*.